Prajitura cu crema de urda

de cristinutanicolita in Prajituri, 10 Oct 2014 | 6414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 g urda
  • 150 g zahar
  • 250 unt
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 lg zahar
  • esenta
  • 4 pere
  • 1 plic tort gelee
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de urda:

Blat:

Se separa ouale; se amesteca galbenusurile cu zaharul cateva minute, pana cand compozitia se deschide la culoare si se spumeaza (2-3 minute). Se adauga uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cern impreuna; se adauga in compozitie. Se incorporeza apoi, foarte usor, albusurile batute spuma.

Blatul se pune in tava tapetata cu hartie si se coace la foc potrivit, si apoi se lasa apoi la racit.

Sirop: se fierbe apa impreuna cu zaharul si esenta. 

Crema: Se freaca untul moale, tinut la temperatura camerei, cu zaharul. Cand devine spuma se adauga urda si se omogenizeaza totul.

Perele se curata de coaja si se taie.

Asamblare: Se insiropeaza blatul,se pune crema de urda,perele si gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

Se da cateva ore la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de urda" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda